Tuesday, June 29, 2010

kucin mmg jahat.

prolog......kucin o kucin...kucin sangat jahat...maybe sebab dulu tyme zaman mesir purba kucin tu dipuja...suci...macam agama hindu kata lembu tu suci...tapi skarang ni byk la kucin merempat...pastu dorang balas dendam kat aku(tak pape statement nih)

ok2..diz is da true story....

one day,ada la sekoq anak kucin jatoh dalam longkang
longkang apa tokwi,longkang umah aku laa...
saket apa tokwi,tataw la kucin tu teriak jaaa....ohok.(aku suda gila)
ubat apa tokwi,...tnya lagi..selamatkan la oiiii....

*tribute tu anak kucin tokwi..haha

huhuwh.lepas save the innocent cat ituwh kena la mandi manda dgn paip aja...shampoo shampoo tadak noe...huhu...pastu bg la makan.setelah sihat seadanya...letak la kucin kat luaq.
cuish2..nti jgn mai daaa noh..satg kena langgaq keta~

aiyaaa...tengok2 petang tu mai balik,bwk adek beradek siap.3 ekoq little kitten,four little 5 little 6 little kittem....aisy,,,,3 ekoq ja..sian laa..mak tadak da..arwah...huhu..men pi la sat.

esoknya bungkus makanan bwk jaoh sket....haa makan nasik bungkus bt bekal noe,,hoho.
petang tu...alahaiiiiiiii dok depan pagaq umah(tak masok)(muka innocent laie).isy..menerpa masok dalam kalbu aku nih..mak kata biaq la ...huhu

malam esoknya.nak pegi kuaq,ayah suwoh letak kat market,,,konfem ta ley mai da..bg dya blajaq carik makanan..so malam tu bwk raga.nek keta...men2 sama dorang(da catz la).huhu..cute gak la noh...aiiiyaa...kucins tu diam jaa...mcm taw2 ja akan berpisah nti..huhuwh

at da market

huhu..turun ja aku dari keta...kucin2 tu da mula bunyi sadis....miaaawwww~miaw~~~

adess...sedih aih rasa....emmm takpa la kucin.,dok umah baru...huhu,kawan2 pon ramai..emm masa letak kucin kat market tu,dorang teriak...pastu ikut aku...aku lari...berlari laju.............ku terbang tinggi..menuju....ke kereta aku............huhu.kucin da tak nmpak ak.aku hilang...huhu

jenguk balik kucin tu...adess.depa nmpak ak...lari sambey teriak2 kat aku....adess...lemah btol aku..
aku pon lari je la masok lam keta..adess...bukak tingkap dengar la sorrowful moan of the cats...
sebak aku..nak teriak pon ada...haiz...

mula la nk ambek balik kucin tu...ayah aku kata takpa,,biaq la...byk kali da bela kucin masok enjin keta dlu..hmm....pastu pi shopping..im in da car without any voice,tears come flowing through my cheeks....urrgh!

benci kaw kucin.buat aku menangis.kucin jahat.....bye kucin,nti aku tengok ampa nnti...aku nk blah dari SBPI dlu pon tak nanges camni.........uhukz2....


trivia pasal cat dog nih....dengaq dari kak aku laaa

  • kucin ni kena ajaq dia baru dia pandai melompat,berlari,tangkap tikus,berak kat tempat btol....
  • kalaw da bela...sampai besaq...kita letak jaoh pon dia bole mai balek....wlwpon sebulan lamanya cari kita,,,
  • kalaw dok men ngan kita...punya la dekat
  • kalaw dia rasa nak mati...dia akan pi jaoh dari tuan dya,,,,,tamaw tuan dya sedih........ :(


*jaga diri ea kucin~miss you all.......
*aku mimpi kucin semalam.tu yg write this story inih......huhu

5 comments:

$afuan $abri said...

aku paham prasaan hg (T^T)
jngn buang aku kat market yer~

sis-haneii said...

cuish~..aku hengat sgguh la ang da prasaan benci kucing mcm aku..rupa2nya..benci2 manja..

Din Bulan said...

Sedih aku baca cerita nie.... Sabo-sabo la pait.... ada hikmah di sebaliknya..... huhuhuhuhu.....

faiz said...

safuan:takpa kucin pandai,hohoho.
kena buang kat u..

akk eiqa..kuda pon benci gak noe.hoho

bulan:aku pon sedey bila baca,adess.

~ain~ said...

hahaha.. ang mnangis...??? nk imagine sat.. hermm.. kk.. da dpt.. aku pon pnh ngis sal kcing... lau dy maty... aku ngis r.. tp sedey nyer.. srius r.. cat ituh akn p jaoh nan kite..?? sedey gler banget... wo0o~ laa ny.. kattie je sorg[sekor] kucing aku y tggal... wo0o0~ dont go my daughter..!!