Saturday, June 19, 2010

madical cek-up

fufufu...medical check up@MC mmg benda biasa klu kita nk pi mana mna..nk masok u ke...nk masok plkn ke....or saja2 nk buat pon tak apa..no hal....haha

entry ni ak coretkan pasal MC yg ak buat b4 masok intec haha....its very sumthing....fufufu


oke.ringkaskan cerita.mula2 plan maw pi sama pakdin(mmbe intec)...n then tetiba ank matron sorang join..safwan la..yg da bt MC ari tu datang jemput kami dengan his shiny grey myvi tu..haha.okela jgak memandangkan ari maw ujan...klu tak nek moto jer....basah..tapi driver ni ak takot gak.buat mcm keta ni mainan je..huhu


kos...mangai~

it is fortunate that he guide us g MC sbb mula2 tu mmg tak terpikir kos MC tu mencecah rm130.....huhuwh.bajet nk bawak rm20 jer...haha.n naseb bek ak laki..klu girl,kena bt pregnant test plak...duat lagi.....duet oh duet....

fufufu...abes duet ak terbang~~


malang oh malang(tak la malang ngat)



b4 nk bt MC tu beberapa kejadian tak diingini telah berlaku..


  1. otw g ospital yg stone throw's je pon....da terlibat dgn mini-accident ngan minah india....amatur kot dy tu...hoho..dia gostan tgk cermin belah kanan...kami mai arah kiri...driver yg cuak(kot) cuba mengelak dgn slow motion tp ...DANG!!senireh keta(bhs kedah ni).minah tu yg mungkin cuak sbb kami laki 3 orang telah melarikan diri...fufufu
  2. sampai da sne....tourist guide silap guide plak.dy bwk ke destinasi terakhir iaitu pengesahan doc.haha..kna la marah..tp bt muka tataw malu jer,,,uhuu..senyum kambing n trus blah.takpa...malu bertanya sesat jalan kan2...haha

hehe..MC ade bbrapa bnda mnarik kami bt...test blood....drug..hiv...huhuwh.urine tu da besa bt da so tak rase geli laa....kena pee dlm botol..pastu tnjk kat bdk praktikal...tny btol tak label..sbb kena label nama,KP,urine n drug test....haha...kawan geli ooo tgkk...ngeh2.


kena tunjuk ini sama misi....terpaksa la...

cucuk darahh~scariest part
haaa...paet ni la paling mencuakkan....maklumla tak biasa lagi dicucuk-cucuk ni...uhuuu...tapi klu nk kata aku gementar...pak din lagi cuakkk...tapi masing2 bt cool jer..hehe.msa nk cucuk tu misi tnya macam2..elok kita jawab jaaa..haaa....dy pon cucuk laa~brengsek.haha
pastu satu lagi nurse tnya 6ber telefon,satu lagi tanya nk sambung blajar kat mna....haiz~nk jawab mna satu nih????



mmgg2....pedihhhhhh..........
tolonggg~!!!!!!!!!!!
(haha.tak saket pon..saja nk bg takot sapa yg blom bt uh)




*teringin gak nk pekena nurse tu...tnya "nurse,tali kasut nurse terkeluar~"tp takot satg kena cucuk lebey plak....ta pasalll....




nurse:hee..adek men2 yaaa...jap ye..misi nk bg adek hadiah baaaaekkkk punyaaa....



*cucuk ni klu tak bt lagi takot laa..tp da bt tu sebenarnya eley..small matter ja..haha


n agak seronok laa MC aritu..sembang2 ngan abg MA kat tmpat pendaftaran.pandai melawak...haha..bdk2 praktikal kat situ pon ley thn kemesraan...ada bakat laa..jd nurse kan.haha.dont misunderstood noe...em...suntikan mentoux akan bt later....

last part


abes tu kami bertiga singgah la solat zohor kat rumah aku....huhu....ada satu kejadian yg dirahsiakan di sini...neway,pstu kami pon mnum la milo kek n dadih buatan mak aku...haha..
langkah kanan dorang ni...kek coklat baru siap..hehe..borak pnya borak sampai kul 6 daa....dey all pon balik....tu je pon.that's all 4 today...huu




haha.coklat based ja sumaaa~