Thursday, January 20, 2011

program first cekak intec :)

alhamdulillah program penerangan,demonstrasi silat dan pengambilan ahli baru baru je berjaya dilaksanakan. program pertama silat cekak malaysia INTEC pada permulaan tahun ni. tahniah diucapkan kepada ajk sekalian.trimas pada PPP dan pihak lain yang sudi mmbntu jayakan sekali :)

dekat kolej cemara, sambutan yang bg saya ok lah. tapi kita merancang, Tuhan yang menentukan. program penerangan dan demonstrasi yang dimulakan agak lambat kerana terdapat seorang ustaz meninggal so ramai yang datang solat jenazah daripada hadir demonstrasi. so byk pengajaran saya belajar hari tu. pertama, maut sentiasa ekori kita, tinggal masa je menentukan. n melihatkan ramai yang solat jenazah untuk ustaz, rasa insaf plak.harap2 cmtulah ak nanti.
overall berpuas hati kerana dapat memperkenalkan silat wlaupun ta dalam sangat.

dekat kolej cndana, pon tak kurang hebat.

masalah sentiasa datang, ada ceramah anjuran JPKC kat dataran.so clash lah. dahlah tempat pon sama. daripada 830 tertunda ke 930 malam. tapi tulah, gunakan kelemahan sebagai kekuatan kan. ironiknya, wlwpon makan masa..tapi semua muslim dah ada kat dataran lepas solat isya' berjemaah kat dataran.so tak perlu nk kejan orang dah.haha.n secondly program silat ni mcm kesinambungan daripada ceramah tu pasal ceramah berkisarkan tentang perjuangan palestin n msyrakat melayu zaman kesultanan melaka :)

demonstrasi lebih meriah kat cendana.ramai gila ahli cekak UITM SHAH ALAM sanggup datang.dari jengka pon ada. n bukan senang nk tengok demo mcm ni.so bertuah sapa yg hadir.
yang ta hadir takpe.still ada ICODE nti.jemputlah datang INTEC ye.


best last part of the day,

lepas selawat dan tangguh kelas,
kami (geng cekak malaysia UITM MALAYSIA dan INTEC) makan secara jemaah kami 15 orang kat DAWOOOOOOD... makan free tu..nk makan apa, suma boleh.
sembang n bincang dengan abang2 degree n yang dah kerja secara selamba.haha.bes kan.
ha dah lama ta rasa hepi sebegini.satu kepuasan.


and melihat daripada reaksi orang ramai sepanjang program ni, banyak yang rasa nak belajar protect tapi masih teragak-agak dan beberapa halangan yang lain. contohnya kekangan masa desebabkan hw yang berlambak, nk mintak permission mak ayah dan sebagainya.

ia tanda yang positif. ramai yang berminat. maka saya berharap lebih banyak lagi dapat menyertai perjuangan silat melayu ni.kalau tak di INTEC, mungkin di IPT lain..insyaAllah.No comments: