Wednesday, June 22, 2011

mimpi drama cinta

assalamualaikum . entry ni tadak yg best pon untuk dibaca..sebab romantik sikit. aku ni cool orangya dan amat ta patut aku dalam role mimpi aku ni...so sori kalau nak muntah ke ape. ak cuba tulis dalam bahasa yg tak aw aw. haha


ha semalam aku mimpi cter yang agak pelik lah. kisah cinta tu... and aku jadi hero nya. haha

nak dijadikan cerita si Alia ni jadi gf aku , and dia meninggal dunia.. tapi sangat sedih bila aku tak sempat ada kat sisi dia masa dia menghembuskan nafas yang terakhir. masa tu jejak langkah aku terhenti. jantung rasa luruh. pergh saketnya.

aku pon rasa menyesal seribu penyesalan lah..apalagi. dan menangis sebab teringat kata2 dia '' kalau liya mati awak nanges tak? '' tak sangka dia pergi gak. tapi bila aku bukak mata tu ... tgk2 liya ada kat sebelah aku.pakai baju warna kuning. rupa2 nya aku diberi chance untuk kembali ke masa lalu, untuk ada bersama dia sampai dia tade...kire aku 24 jam b4 dia meninggal laa... ( da mengarut da, biasala mimpi )

so dia tataw lagi pasal aku secara keseluruhannya. n ak pon drive lah kereta pegi umah aku, umah tok ak, pegi jumpa sedara mara dan perkenalkan kat si alia nih. dia hepi gila time tu. and lepas aku bawak dia pi kat tepi sungai... tengok kampung ak.. n pegi bawak kat tempat yg byk bunga .. ohoo bukan men syok dia. dia gumbira aku pon gumbira. haha

tiba2 bila nak balik tu dia dah penat ..nafas tercungap cungap.. means masa dia dah sampai.. aku rasa cemas gila and drive sedaya upaya la antaq dia kot hospital.. and bila kat hospital tu suma family dia ada skeliling dia... tp dia panggil la nama aku, and aku pon datang... dia kata dia gembira bila aku ada saat dia nak pergi... dia cuma harap yg tu ja..
and dia kata.. '' bila liya da tade jgn menangis ye, '' suma orang pon dah sedih gila lah time tu..

tiba2 miracle happen. aku pon tataw sebab apa. mgkin kuasa kasih sayang dari suma orang tu buat dia tiba2 jadi okay.. n tak penat dah. doktor yg dahulunya kata alia yg ada lelah asthma yg kronik boleh menggal bila2 masa, tp kini dia da stabil..... alhamdulillah~

kire mcam aku save da world la kan.. part ending mimpi sangat pelik.. ada kat kampung aku balik and aku ngan kezen aku men tembak2 guna pistol kayu nan alia tuh. apekah??? ta kesah la.
mmg mimpi tu bukannya jalan cerita teratur kan? bahaaha..

okela dah. sori kalau rasa mual.

al-fatihah buat arwah alia hafifi binti hakim yg meninggal sebab asthma. aku terima msg dari kakak dia kata dia saket gila masa pg dia tadak..tp ak trima malam dah. n tak sempat pergi melawat.


1 comment:

Eyda Syahida said...

adik, alia tu sape?