Tuesday, February 15, 2011

pengalaman berniaga kat masjid

okay okay
im exhausted now. have drink, anyone? haha

cek baru lepas meniaga ni ha..tadi kat masjid hidayah sksyn 18 tu...huhu
jual buku lah, jual murtabak megi lah ( murtabak versi vegetarian plak.byk sayur cmpur)
huhu.penat penat.tapi okelah.buat keja ngan sama2 ahli smart group(usrah).
oke la tuh kan.
eh lupa nak promot

naqib : hakim zainal abidin (ha kat sini dya ketua. dalam silat aku la,haha)
membe : pait, mosya , syapiq, anuar
~ smart grup yg mcm tah papa ~

mula-mula memang nak jual buku ja...
pastu dalam ati kul 12 @ satu petang nak blah dah..secara terangan ataupun senyap2.haha
ttba hakim gtaw ak besa masak murtabak megi
so dengan bangganya tanpa pengetahuan aku aku diarah untuk memasak.

=,-'' >>ekspresi aku time nih

and then refuse, tapi perghh rajennya budak perempuan PSC nih.
instant noodle, megi cukup rasa, telur ,sayur suma dah beli.
anak patung pon ada~!

haha.apakan daya.sampai kul 6 petang la jawabnya.

part best dan takbest ialah hujan.

bestnya boleh balik awal. takbest nya takley masak murtabak megi spesel untuk kitorang sendiri... pastu bertambah la kerja cucian akibat basah dan sebagainya...

tapi apalagi.amek la kesempatan kan. makanan yg kena hujan sikit tu jadi free.balun~!
aiskrim tak habis nanti cair sapa nak makan? balun....
makanan yang tak dapat dijual sebab nak katup kedai.... balunnnnnnnnnnnnnnnn~!
haha

okelah, cukup sampai sini aku crita. sja ja nak habaq kat ampa. tak gtaw satgi keriau plak.haha
chow, malam ni nak gi silat.esok anta repot bio.

eh, REPOT BIO???? erk. bila nak buat nih.

-,-

*report bio ialah salah satu kerja yg paling sengal dan paling lama nak siap untuk budak kat sini.
ada yang menganggap sbg bebanan.haha

chare~ ^ ____^

2 comments:

Eyda Syahida said...

upload pic la.. ^__^

Muhammad Iqbal said...

haha, martabak megi badar. Aritu saya pun pi mniaga gak mrtabak megi..

Doa Nabi Kepada Anas Bin Malik