Friday, December 31, 2010

cerita dalam kereta :adek


assalamualaikum.wahai rakyat2 sekalian.meh tuan hamba nak bercerita..

asal pegi kuar shopping ramai2 satu family je..ade je perbualan menarik yg berlaku dalam kereta aku tuh,keta bapak aku.haha.tapi keta buruk mitsubishi bakal jadi aku punya nanti.yaa haaa..

so basically kali ni pasal adek kembar tuh plak.haha
dia tanya pasal kelahiran baby jiran.tengah sembang ngan akk ak la time tu.
kami yang lain masing2 hal sendiri je mula2..tapi bila da nmpak menarik da...masing2 concentrate.haha.

cerita bermula apabila kak ak kata dy keluar dari perot

adek-sapa lagi keluar dari perut?

kaklong-adek, kakak(twin), tini, bangah , kak long..semua lah..

kakak kembar-oo..sapa yang keluar dlu?

adek-adek !!

kak long-tak, kak long lah.

kakak-pastu?

adek-adek!

kak long-bangah..yang besaq kluaq dlu...

adek-ow...pastu tini lah ?( anak number 4)

kaklong-achik ...baru tini plak...

adek-tapi tini besaq lagi~!!

(( gelak gelak)) (sebab tini tu 'nmpak besar' sket dari si achik la tu...haha. si fatini tu haha mengetap gigi je laa..control cool la konon..haaha)


kak long-haa..pastu sapa plak?

adek-adekk! (adek besar lagi dari si kakak)

haha...muka dia sangat hepi dengan harapan turn dia akan tiba...

kak long-kakak laa..kan nma pon kakak...

adek-tapi adek besar lagi....adek last lah?

kak long-haa...adek lah last..

adek-ooo...

adek -kira dulu kak long tini suma jadi kecik mcm adek jugak la kan..

kak long- haa...dulu achik pon kecik gak.kak long ngan angah men ngan achik.. mcm tini men ngan adek kakak...

adek -tini mana masa tu?

kak long-tini dalam perot mama la..

adek -oo..adek kakak tini dalam perot mama la kan.kami main kat situ la?

(( gelak gelak))
haha.ni lawak.dya engat perot mama tu taman mainan kot.ley lari2....

kak long-tak aih..adek kakak tadak lagi dalam perot mama

adek-pastu adek dok mana?

kak long-tak taw...haha (speechless).adek dok kat tmpat lain

adek-awat mama tak amek adek kakak?

(( gelak ))

mama- Tuhan tak bagi lagi...

ni lah budak nya.yg depan tu.budak sorang lagi sepupu


haha. serba serbi yang dapat aku recall balik time dalam kereta tuh.
walaupon nmpak lawak, pandai dan kritis jugak adek aku tuh ye.

haha.adek o adek.bangah ang nak balik shah alam dah.maka terselamatlah kamu dari menjadi punch bag ak...untuk sebulan dua.wahaha~

1 comment:

yui92 said...

waah cantiknya template~~~


coel btul mereka....=p