Sunday, September 4, 2011

REUNION



assalamualaikum.



erm, lama dah rasanya tak post pasal pengalaman aku melawat kat tempat2 lain. hehe, post kali ni nak share lah cecite aku pegi jumpak kawan2 lama yang ak

u kira agak best lah.

start ramadhan dah berapa siri reunion 'kecil-kecilan' dah dianjurkan. haha. asal aku join tu mesti sikit je orang. tak kesah la. mula2 kat cemara, reunion dengan kawan lama yang mengaji kat mesir, saudara Thalhah. loaded dah dia sekarang. dia belanja kami makan, kat mamak stall. pon bolehh..

lepastu ada pulak siri jelajah Shah Alam kat Kenny Rogers. iftar kat sana quite good but mostly yang hadir ialah bebudak UiTM. muka yang lama tak jumpak pon
cik haziqah ja.. haha. aku tengok sama ja muka dia. tak berubah po
n. aku suka makan kat KR tapi ada gak kata tak best. haha. ta

kpa2, nanti nak pi Nando's plak lah :p



and last iftar reunion ialah kat Restoran Hijrah ,Kepala Batas. haa, yang ni pon agak mahal tapi agak best dan makanan boleh tambah ..unlimited. tp perot cepat full :p aku sangat suka sebab
dapat jumpa kenalan lama yang lebih ramai. Thalhah, Kamil, Piwat ,Ammar and pengkomen tegar blog ni, cik Yui Ahmad . haha. sangat2 best. lepas tarawikh kat mesjid (agak laju la bacaan) pekena char kotieau plak. pergh, sampai pukul sebelas gak la kitorang lepak. memang terbaekk~!

..................................................................................

raya pon aku jalan sakan. ya Allah, banyak sangat jalan2 beraya sampai tak sempat tengok buku pon... gomennn ~

and aku kira reunion yang menarik kat hari raya ni ialah bila kitorang pegi melawat umah cik NADIA..membe femes. adek beradik dy pon selebriti.

haha

konvoi disertai oleh aku, Safuan kucen dan Akashah .hehe. lama tak jumpa Akashah. matang dah depa masing2 walaupon still dok cewi2 gitu. kimie and haziqah tak dapat ikot kerana hesitation , sori sangat kerana tertinggal korang. pakdin pon tak berjaya menyertai. huhu. actually tak pernah sampai pon umah Nadia ni, so kitorang pon berjalan ikut instinct ja. huih, cemas la jugak. haha. sebab apa? driver yang available ialah Safuan and Akashah, drifter SBPIKP. hehe. :P
last kitorang sampai..alhamdulillah



makan makanan nya sedap2 belaka. french fries, nugget, ayam bbq, kotieau, bihun, kueh ulat bulu, kuih batang horlick lah. haha. macam2 beb. and orang2 nya ra

mah2 belaka. sempat kenal
ngan kak ros dan cik wawa. tak sempat plak bertemu taufiq. hee. tambah spesel bila sorang lagi sahabat muncul....sedara Azwan Wahab...~! bakal doktor dok kat Jordan. memang kenangan yang indah la. tak menyesal aku ikot~



in conclusion, raya ini agak bermakna buat aku sebab dapat jumpa kawan kawan lama dan dapat bertukar tukar pengalaman. perjumpaan yang seketika pon da cukup bagi suntikan untuk berusaha lebih keras. kawan2 aku dah matured, aku bila lagi?

haha XD

5 comments:

sis-haneii said...

kalau muka aku beza, bukan haziqah la

yui92 said...

seronok jumpa hg jugaakkk =p=p=p

faiz said...

yui:hehe. sayang selamanyaa
haneii: haha,kot la matured sket

Kayun Asza said...

hoho. syok aku baca ampa dok beraya sama2

faiz said...

kayyuunn..hehe