Tuesday, November 2, 2010

mencari konklusi

belum tersimpul mati...
ikatan itu ku-buka sendiri..
terus bertempiaran
cinta huraian
ku takkan mengerti...yang kita hadapi
yang kita semua cari

teka silangkata
membuat parah menambah persoalannya
aku tak pasti
yang kita semua cari...


okay for my fren kat luar sana ni ada info untuk korang..pasal IMU twinning program.
kalaw nk baca, silakan...kalaw tamaw...pon ta kesah..haha

herm..dipendekkan cerita..pihak JPA telah menyerbu INTEC and tawan bbudak program IMU pada satu hari...

kami diberitahu yang dorang nk pisahkan kami semua bbdak IMU kepada dua bahagian.... satu yang macam biasa(A-Level 4 sem) and satu lagi untuk fast track (A-level 3 sem je).

ini disebabkan kuota masuk ke IMU kononnya terlebih daripada jangkaan...biasanya masuk ke IMU satu sem 50 orang je..tapi kami ada 96...tu yang nk split kan kitorang.48-48

so markah final exam sem ni akan determine our fate..whether masuk yg neraka(fast track) @ yang biasa..huhuh.dilemma btol. baru nk semangat bg dapat top scorer ja tp klau dapat elok masuk la dalam 'hell' tu.

so membe sekelas akan tepisah juga nanti..
seperti nk memisahkan budak2 4 ikhlas 2008. masa kat SBPIKP dulu...huhu
disulphide bond linkage akan dirosakkan dengan imbalance of pH..and high temperature..
so protein(student) da jadi ta bape btol~
-----------iklan jap----------------------(filter la mana yang auta tu yerp)---------------
--------------------------------
----------
----
--
-oke sambung balik...

and tadi sir william (lecturer bio yg cool ) sangat meyakinkan yg pakej 3 sem tuh sangat hectic and ta byk yg bole cope dengan pakej itu.(he say almost everyone )

phew~ *sigh* mana nk pilih nih~ pak kata amek ja..cikgu kata huisyh..mintak simpang laaa

hati kata nk dapat result okeh...tapi jiwa kata "hg nk jadi nerd ka pasni?" err..dilemma..

Coba tenang seketika
Coba pejam mata
Biar resah hilang saja

Dan coba diamnya bicara
Sediam bersama
Di temani jasad kita

Kan ku cari konklusi.....



so aku pikir camni lah. tak payah kita nk lari lari dari masalah yang menimpa( silat cekak pon menanti n terima serangan..tak lari2..haha). ujian. hadapi je ujian nih...and mintak kat Allah supaya berikan kita jalan terbaik untuk kita lalui...kalaw Allah nk bagi...kita amek je lah kan. buad apa nk takot.

KITA HIDUP BUKAN SORANG 2 (even kalaw tadak kawan), KITA HIDUP BERTUHAN

Allah hebat. kita mintak kat Dia dia akan bagi punya...rasulullah punya ujian lagi kuat..kita kena jentik sket pon kita dah menngeletik (??) huhu
Allah Maha Mengetahui...Allah Maha Berkuaasaaa...masyaAllah...hambaMu mengharap petunjukMu..
bantulah kami...

*optimis nya aku* kawan sekalian pon tolong doa gak ek.hee


5 comments:

amie_nieya said...

A- Level 3 sem tu setahun setengah, kan... dun worrylah... kat sini, bebudak yang amek 3 sem punya A-Level score 4 a star... bebudak scholar yang 2 tahun pun tak dapat cam tuh... so, maknanya, kalau usaha kuat2... lepas lah...

faiz said...

entah ah.sebab dorang kata silibus a level kami amek ni yg tough punya.
hoho harap boleh cope..kalaw kena.
ngee~
(usaha kuat tu bkn jd nerd kan.HAHA)

anis hasni said...

eh... lain ek... tak sangka pulak aku A-Level ada banyak silibus...
hampa punya bukan macam kami ka?
yang cie punya...

faiz said...

laen kot.
a level edexcel.

amie_nieya said...

lain lah tu maknanya...
haha...
aku tak tau sebab aku bukan aliran sains...